top of page

Colònies teatrals Juvenils!

Dues escoles d'arts escèniques, 75 alumnes, 5 grups i un objectiu comú: crear un espectacle en 24h!!


El que passa a les colònies ens acompanya durant els darrers mesos del curs (i alguns/es fins i tot recorden anècdotes durant el següent curs)! I és que, tot i que només és un cap de setmana i una nit, l'experiència és molt intensa i dóna l'oportunitat a l'alumnat d'estrènyer llaços amb les companyes i companys de classe i conèixer gent nova amb interessos similars.


Com sempre, les exitoses i exitosos vam ajuntar-nos amb l'escola d'arts escèniques de Sant Boi: Hamlet. Amb aquests ens vam barrejar i vam formar cinc grups liderats pel professorat de les dues escoles. Després de triar el crit de guerra de cada equip, vam començar amb el procés de creació d'un espectacle que mostraríem davant els companys/es l'endemà. A partir d'unes premisses calia idear la història, triar personatges, posar-se d'acord amb el grup i començar a assajar!


Però no tot va ser creació artística, també vam disposar de temps lliure per explorar l'espai dels voltants de la casa de colònies que ens va acollir, vam fer jocs de nit (resguardats, ja que la pluja no ens va permetre sortir a l'exterior durant el vespre), i vam ballar i cantar fins a les tantes!!! I aquí és on el professorat vam marxar a dormir, resant perquè l'alumnat també ho fes (si més no, els vam deixar a tots i totes en pijama als seus llits) i la resta ja era entregar-se al cansament i esperar que també ho fes l'alumnat. Malauradament (i senyal que estaven a gust) aquell dia tenia pila per estona! Confidències nocturnes, guerres de llaminadures entre d'altres i molt poques hores de son a l'esquena, però ja ho diuen que, sarna con gusto, no pica!


Després de despertar el cos amb unes coreografies vestides/ts amb cara de son (i amb pijames també), ens vam posar de nou a aixecar les creacions amb cada grup. L'aire lliure va ser el nostre escenari, i en un silenci trencat només pels sons de la natura, cada equip va sorprendre amb les seves obres (totes ben diferents). Ens va encantar veure com, a partir d'uns mateixos imputs poden sortir resultats tan diferents. Sabies que una mateixa música, per exemple, pot esdevenir la banda sonora per a un enterrament, o una cançó tribal? Només cal la imaginació dels artistes!


Un cop estrenats i posant en comú el més destacat per a cadascú, ja tocava recollir, tornar els mòbils (sí, els els vam treure per assegurar que la vivència no estigués contaminada per pantalles i tik toks) i que s'intercanviessin els contactes amb els nous amics i amigues fetes en tan poques hores.



30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page